Warning: session_start() expects parameter 1 to be array, string given in /var/www/vaupellsblog.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303
oktober, 2016 | Vaupells Blog
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/vaupellsblog.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

Hvordan bruger man en nodeMCU ESP8266-12E chip

nodeMCU ESP8266-12E chipen er egentligt ikke fra nodeMCU da det var en gruppe som forsøgte at launche en kickstarter. Desværre fik de ikke nok i støtte og projektet døde der, heldigvis er der andre der samlede bolden op og fortsatte det gode arbejde med at samme bygge en microcontroller med et ESP86xx modul.

Det giver nogle nye muligheder for blandt andet “IoT” Internet of things, altså tilslutte alt lige fra kaffemaskinen til alarmsystemet internettet og selv udbygge kontrol og overvågnings systemer, der enten betjenes via en server og en hjemmeside eller måske bare via sin mobiltelefon.

Her ses modulet i alt sin pragt, og et smukt blåt lys.

Det fremgår også tydeligt at med sine dimensioner 47mm*26mm er et meget diskret lille produkt. Wifi modulet på de standard 2.4GHz hvilket gør den kompatibelt med næsten alt wifi udstyr i Danmark. Protokol 882.11b/g/n.

Perfekt enhed når jeg skal have nannycam overvåget og fjernstyret min kaffemaskine.

Her i YouTube videoen viser jeg kort hvordan man kan bruge sin eksisterende viden omkring Arduinoer og C programmering til at arbejde med disse moduler, også selvom opfinderne skriver at man skal programmere dem i “LUA-Script”.

Der er selvfølgelig nogle udfordringer ved at arbejde med disse nye moduler, det ses blandt andet i videon.

Noget af det mere væstenligt er at dem som solgte mig denne MCU for et par år siden er nu gået væk fra et direkte salg af disse og bevæget sig mere over på et markede baseret på hjemmebygget roboter og styrings systemer, hvilket tydeligt fremgår af deres hjemmeside, linket i bunden.

Ellers som udgangs punkt hvis man får hentet de rigtige boards og bruger bibloteket “ESP8266 by ESP8266 Community” så er man rigtigt godt kørende. Desværre siger jeg ved fejltagelse i videon at det er Adafruit bibloteket, og det stemmer jo så ikke.

Links

  • Blog video – https://www.youtube.com/watch?v=TDeibFxwado
  • Den nye enhed side – http://doit.am/   den gamle var nodeMCU (men den er taget ned nu)
  • Linket til Arduino boards manageren  – http://arduino.esp8266.com/versions/2.3.0/package_esp8266com_index.json

Share Button